Gehaktsalade met bonen, maïs en avocado
bereiding
-
1
Fruit de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met de tacokruiden.
-
2
Meng de uitgelekte rode bonen, de maïs en de rode ui door het gehakt. Leg op een bord met ijsbergsla, tomaten en avocado.
-
3
Werk af met koriander. Geef er de zure room, de cheddar, tortillachips en limoen apart bij.
Ingrediënten voor
4 personen- kippengehakt250 g
- tomaten (in partjes)3
- rode boon (blik, uitgelekt)125 g
- maïs (blik, uitgelekt)150 g
- avocado's (in partjes)2
- ijsbergsla (in kleine partjes)1
- rode ui (gesnipperd)1
- ui (fijngesneden)1
- knoflook (fijngesneden)1 teentje
- koriander½ bosje
- tacokruiden1 el
- olijfolie1 el
Voor het garnituur
- limoen (in partjes)1
- zure room1 potje
- cheddar (geraspt of verbrokkeld)100 g
- tortillachips